Απόφοιτος της σχολής  Τουριστικών Επαγγελμάτων της Μυτιλήνης, που είναι και ο τόπος καταγωγής του, ο chef  Παναγιώτης Μωυσής, μετρά δεκάδες σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, εχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια σε πόλεις όπως η Μελβούρνη και  η Νέα Υόρκη. Βαθειά προσηλωμένος στην μαγειρική τέχνη, συνεργάζεται εδώ και χρόνια ως τεχνικός σύμβουλος με τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες εστίασης, ενώ σήμερα είναι ο chef de cuisine του εστιατορίου Frankie, του ομίλου nice n easy

  1. Ποιες είναι οι βασικές μαγειρικές σας επιρροές;

Π.Μ Σίγουρα έχω πάρει επιρροές από το νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα την Μυτιλήνη που έχει αφθονία από πρώτες φρέσκιας ύλες (βοτανα,ψαρια και κρέας) που μετά παντρευτήκαν με την ιταλική (Νάπολη , Σικελία) και τα άλλα κράτη που έχω επισκεφτεί(αμερικη,ισπανια).

  1. Με ποια πρώτη ύλη αγαπάτε να πειραματίζεστε περισσότερο και γιατί;

Π.Μ Σίγουρα είναι το αλεύρι γιατί μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με ένα κάλο αλεύρι (φρέσκια πάστα , ζυμάρια πίτσας , ψωμί όπως και αρτοζαχαροπλαστική).

  1. Πείτε μας ένα πιάτο της ιταλικής κουζίνας που αγαπάτε να μαγειρεύετε και ένα που αγαπάτε να τρώτε.

Π.Μ Μαύρο λιγκουινι με θαλασσινά , πίτσα με πεπερόνι και λαχανικά , μπρουσκέτα με αβοκάντο και μαρισμενη σαρδέλα καλλονής.

  1. Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι κάνουν την κουζίνα του Frankie ξεχωριστή και με ποιό τρόπο έχετε παρέμβει σε αυτά, δίνοντας το μαγειρικό σας στίγμα;

Π.Μ Η βάση είναι να έχουμε καλή φρέσκια πρώτη ύλη ο συνδυασμός των υλικών βγάζει κατά 95% επιτυχία που είναι η βασική φιλοσια στο Franky και είναι αυτό που προσπαθώ να αναδείξω στην κουζίνα του Franky να είναι ευχαριστημένη η πελάτες και να έχουμε την επιβράβευση τους.

  1. Στο Frankie, μπορεί κανείς να βρει γεύσεις ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας. Ποια πιάτα, από το νέο menu θα προτείνατε για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες που διανύουμε;

Π.Μ Ένα καλοκαιρινό γευστικό πιάτο είναι το ραβιολη με Μπούφαλο, πομοντορι, βασιλικό και κουκουνάρι. Σαλάτα με φινόκιο ,πεκορινο με τρούφα και dressing λεμονσελο.