Το μαύρο παγωτό είναι το νέο trend και δεν πρόκειται για κάποια dark απόχρωση της μαύρης σοκολάτας. Το μαύρο παγωτό λέγεται Black Coconut Ash και ξεκίνησε από το fancy παγωτατζίδικο της Νέας Υόρκης Morgenstern’s Finest Ice Cream.

Το μαγικό συστατικό του στο οποίο οφείλει και την εμφάνιση του είναι  η στάχτη καρύδας ή όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του παγωτατζίδικου τα ειδικά επεξεργασμένα κάρβουνα από το κέλυφος της καρύδας.

Στα συστατικά περιλαμβάνεται επίσης κρέμα καρύδας και νιφάδες καρύδας. Η στάχτη αυτή θεωρείται ενεργός άνθρακας ο οποίος φημολογείται ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αν και ακόμα δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες για να αποδειχθεί επίσημα.

Το Morgenstern’s έχει ξεχωρίσει -παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό- όχι μόνο γιατί έφτιαξε το πρώτο αυθεντικό μαύρο παγωτό αλλά και γιατί επιμένει στα αγνά φυσικά υλικά και δεν χρησιμοποιεί χρωστικές, ενισχυτικά γεύσης κλπ.