O Νίκος Μάρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και από πολύ μικρή ηλικία γοητεύτηκε από την ομορφιά της Μεσογειακής κουζίνας και θέλησε να ασχοληθεί με το αντικείμενο.

Τελειώνοντας τις σπουδές του λυκείου, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μαγειρική  και έτσι γράφτηκε σε μία σχολή προκειμένου να επεκτείνει τις γνώσεις του. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του, συνεργάστηκε με πολλά γνωστά και πετυχημένα εστιατόρια.

 

  1. Ποιες είναι οι  μαγειρικές σας επιρροές – ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα;

N.M Οι μαγειρικές μου επιρροές απορρέουν Όπως τους περισσότερους από τις μυρωδιές και τις γεύσεις των σπιτικών φαγητών . Παράλληλα πατέρας μου διατηρούσε κρεοπωλείο στον Πειραιά και από εκεί εκτίμησα την αγνή πρώτη ύλη

Όσον αφορά την αγαπημένη μου κουζίνα δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια είναι η αγαπημένη ή όχι Αρκεί να συνοδεύεται από Αγνή πρώτη ύλη και οργανικά τρόφιμα. Όπως αυτό που πρεσβεύουμε στο εστιατόριο Farm to table.

 

2. Ποια είναι η γνώμη σας για τις οργανικές πρώτες ύλες η σημασία τους στη διατροφή αλλά και στη γεύση ;

N.M Μέσα από την εμπειρία μου και ύστερα από από επισταμένο ψάξιμο είδα ότι πλέον οι οργανικές τροφές δεν χρησιμοποιούν τεχνητά χημικά, αντιβιοτικά ή γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς,  οι αγρότες χρησιμοποιούν φυσικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα ενώ οι κτηνοτρόφοι δεν χορηγούν αντιβιοτικά ή ορμόνες. Κατά συνέπεια αυτές οι τροφές κάνουν καλό στο περιβάλλον. Γενικά με τις οργανικές τροφές έχουμε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά στοιχεία με αποτέλεσμα την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όσο για την γεύση Δεν είναι τυχαίο που όταν τρώμε προϊόντα από το χωριό μας αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολύ πιο νόστιμα

 

3. Πως θα χαρακτηρίζατε την εμπειρία της συνεργασία σας με τα nice n easy;

N.M H συνεργασία μου με τον όμιλο nice n easy και με τον ιδιοκτήτη και executive chef Χρήστο Αθανασιάδη μετρά περίπου τρία χρόνια. Ξεκίνησα σαν sous chef , εκτιμώντας τη δουλειά μου η εξέλιξη ήρθε γρήγορα Με αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μου δώσει την θέση του chef de cuisine

 

4. Ποια είναι δύο  χαρακτηριστικά  πιάτα από το καλοκαιρινό μενού, που θα προτείνατε σε κάποιον που γευματίζει για πρώτη φορά στα nice n easy και γιατί;

N.M Tα πιάτα που Θα πρότεινα το καλοκαιρινό μας μενού είναι:

Α/  The Elizabeth Taylor το οποίο είναι σεβίτσε από βιολογικής εκτροφής λαβράκι με ‘’γαλα’’  ροδάκινου και τραγάνη γλυκοπατάτα

Β/ The Clark Gable το οποίο είναι μαδημένο χοιρινό ειδικής εκτροφής με θυμάρι, αγαύη, σιναπόσπορο και πουρέ πατάτας με μυρωδικά

Και τα δύο πιάτα ισορροπούν μεταξύ φινέτσας νοστιμιάς και αγνών πρώτων υλών