Στα 61 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο επενδυτικός σχεδιασμός της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την τριετία 2017-2019, ενώ ήδη η εταιρεία βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης του αντίστοιχου προγραμματισμού για την περίοδο 2019-2021. Συνολικά από την έναρξη της κρίσης (2010-2016) έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 142 εκατ. ευρώ.

Τα παραπάνω ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Δανιηλίδης, στο πλαίσιο χθεσινής εκδήλωσης που αφορούσε τον εορτασμό των δέκα χρόνων συμβολαιακής γεωργίας που εφαρμόζει η ζυθοποιία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχεδιασμός της τριετίας 2017-2019 αφορά προγραμματισμένες επενδύσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης των παραγωγικών μονάδων,τη δημιουργία νέων προϊόντων αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Ειδικά το θέμα των εξαγωγών αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο για την εταιρεία, οι δραστηριότητες της οποίας κινούνται σε διπλό επίπεδο: το πρώτο αφορά την παραγωγή και διάθεση προϊόντων για την κάλυψη ενδοομιλικών αναγκών και το δεύτερο την ανάπτυξη της παρουσίας στο εξωτερικό των εγχωρίως παραγόμενων κωδικών. Φέτος προβλέπεται οτι η παραγωγή κριθαριού να ανέλθει στους 50.000 τόνους, καλύπτοντας 170 χιλ. στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης σε συνεργασία με 2.500 παραγωγούς.

Σημειώνεται ότι από το 2014 η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την 100% κάλυψη των αναγκών της με ελληνικό κριθάρι, ενώ η προστιθέμενη αξία που έχει παραχθεί στα δέκα χρόνια του προγράμματος υπερβαίνει τα 60 εκατ. ευρώ.