Οι ευεργετικές ιδιότητες της Μεσογειακής διατροφής στον άνθρωπο, έχουν γίνει γνωστές παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από δεκάδες έρευνες που επιβεβαιώνουν τις θετικές επιδράσεις της στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου, ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζουν και στην εξισσορόπηση των ψυχολογικών διαθέσεων.

Με την ερευνητική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στα ωφέλη της μεσογειακής διατροφής στο σύνολο της ανθρώπινης υγείας και συμπεριφοράς, νέες έρευνες επιβεβαιώνουν όχι μόνο την διατήρηση της ευεξίας, αλλά και την διατήρηση της νεότητας μεγαλώνοντας!

Στο τελευταίο τεύχος της Journal of Gerontology, παρουσιάζονται έξι νέες έρευνες -για τις ανάγκες των οποίων ερωτήθηκαν περίπου 6 χιλιάδες ενήλικες- αποδεικνύουν οτι μέσα από την εφαρμογή ανάλογου μοντέλου διατροφής γίνεται αισθητή σε άμεσο χρονικό διάστημα η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και της κινητικότητας, η ενίσχυση της καλής μνήμης, η μείωση εμφάνησης χρόνιων καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου, ενώ γίνεται γνωστό οτι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το Μεσογειακό μοντέλο διατροφής, εντάσσοντας πουλερικά, ψάρια, πράσσινα λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο  και δημητριακά ολικής άλεσης στη διατροφή τους, έχουν ομαλότερη μετάβαση στην τρίτη ηλικία.