Από πότε που ήταν ακόμα φοιτητής Χημείας, ο Δημήτρης Χαρίσκος ερωτεύτηκε την οινολογία. Η μεγάλη του ευκαιρία ήλθε το 2002 όταν του πρότειναν να εργασθεί στο Κτήμα Λαζαρίδη, όπου παρέμεινε για “12 χρόνια και 13 τρύγους” όπως λέει ο ίδιος.
Το 2013 ξεκίνησε την προσωπική του πορεία, στήνοντας το  αποστακτήριό του στον τόπο καταγωγής του, στον Ξηροπόταμο Δράμας. Άρχισε παρασκευάζοντας τσίπουρο με πρότυπο τις πολύ καλές ιταλικές γκράπες. Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα καταπληκτικά φρούτα ενός πολύ καλού φρουτοπαραγωγού της περιοχής, του έδωσαν την ιδέα να παρασκευάσει τα αποστάγματα “Mάνγκους”από φρούτα (νεκταρίνι, κυδώνι και λεμόνι) και αμέσως μετά, πατώντας στα φρουτένια του αποστάγματα, παρασκεύασε τη σειρά λικέρ “Καίσαρ Εμμανουήλ” (νεκταρίνι, κυδώνι, λεμονανθός (λιμοντσέλο, που από εφέτος παρασκευάζεται με βιολογικά λεμόνια) ενώ στα σχέδιά του είναι και το ακτινίδιο και ρακόμελο, αποκλειστικά με μέλι φλαμουριάς του Γιάννη Τατσίδη.

Το τζιν, βρισκόταν στο πλάνο από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε τη δική του δουλειά, επενδύοντας στον αποστακτήρα του τζιν το 60% του προϋπολογισμού του. Ο στόχος του ήταν και είναι μετριοπαθής. Θέλει να παράγει ένα καλό τζιν, που μπορεί να σταθεί οπουδήποτε στον κόσμο, αφού θεωρεί πως και μόνο η παρασκευή του από Έλληνα στην Ελλάδα, αρκεί για να κάνει τη διαφορά.
Για την παρασκευή του “Dry River Premium Gin” χρησιμοποιεί τον αυτοφυή άγριο άρκευθο των γύρω βουνών -πιστεύει πως στην Ελλάδα και στην Ιταλία βρίσκεται ίσως η καλύτερη ποιότητα άρκευθου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα προϊόντα διατίθενται σε ένα δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε εξειδικευμένες κάβες. Επίσης, αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα και κατόπιν παραγγελίας.

Αναλυτικά, τα προϊόντα της “Χαρίσκος αποστάγματα”:
Τζιν, που δοκιμάσαμε και βρήκαμε πολύ καλό το αρωματικό δυναμικό του,
Σειρά Μάνγκους: τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο απλό και παλαιωμένο και τσίπουρο με γλυκάνισο
Σειρά Καίσαρας Εμμανουήλ (Ceasar  Emmanuel): αποστάγματα φρούτων (κυδώνι, νεκταρίνι)
Λικέρ: νεκταρίνι, κυδώνι, λεμονανθός (λιμοντσέλο) που από εφέτος παρασκευάζεται με βιολογικά λεμόνια και ρακόμελο αποκλειστικά από μέλι φλαμουριάς του Γιάννη Τατσίδη.