Ο φορέας πιστοποιήσεων TÜV AUSTRIA HELLAS, διοργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «ΒΙΟ-ΝΟÜΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ», παρουσιάζοντας πρώτη τις αλλαγές στη νομοθεσία των βιολογικών προϊόντων, στο σύστημα ελέγχου – πιστοποίησης, καθώς και τις απαιτήσεις της νέας Ηλεκτρονικής Βάσης Δεδομένων.

Η ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα σημεία στην πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «ΜΕΤ», παρουσία ηγετικών στελεχών και επικεφαλής επιθεωρητών της TÜV AUSTRIA HELLAS και συμβούλων-μελετητών του αγροτικού τομέα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της TÜV AUSTRIA HELLAS Γεώργιος Ζαμπός, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας πως η εκπλήρωση των απαιτήσεων της νέας νομοθεσίας βιολογικών προϊόντων είναι αποτέλεσμα συνεργειών. Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης έγιναν παρουσιάσεις από επιτελικά στελέχη της TÜV AUSTRIA HELLAS, με κεντρικό στοιχείο τη νέα εποχή που χαράσσει η εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου.

Στην εκδήλωση ξεχώρισαν οι ομιλίες για τις διαφοροποιήσεις και τα κρίσιμα σημεία της νέας Υπουργικής Απόφασης καθώς και τις απαιτήσεις που προκύπτουν από την Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων του ΥπΑΑΤ, η αναλυτική παρουσίαση για τις αλλαγές που επιφέρει το νέο κανονιστικό πλαίσιο στη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων καθώς και οι παρουσιάσεις για τις απαιτήσεις των κανόνων Βιολογικής Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής.

Πηγή: reporter.gr